دنیای آموزش

عمومی
۱۰ مرداد ۹۸ ، ۱۴:۳۸

کاشت زعفران صفر تا ۱۰۰

گیاه شناسی زعفران :

زعفران (Crocus sativus) از تیره زنبق سانان (Iridaceae) می باشد. زعفران گیاهی است علفی، چند ساله، دارای کورم (پداژه ) سفید رنگ که روی آن جوانه های راسی و جانبی وجود دارد.

ریشه افشان، کوتاه و به طور معمول از قاعده کورم بر روی یک دایره خارج می شود.

گل شامل گلپوش ۶ قطعه ای ۳ کاسبرگ و ۳ گلبرگ، همرنگ و خوشبو، دارای ۳ پرچم با بساک زرد رنگ، مادگی آن دارای خامه سفید، کلاله ۳ شاخه ای و قرمز رنگ است.

برگ ها باریک و بلند به رنگ سبز تیره یا چمنی به طول حدود ۲۰ تا ۵۰سانتی متر، به تعداد ۱۱- ۵ برگ، گل ها و برگ ها داخل لوله ای غشایی به نام اسپات ( چمچه ) قرار می گیرند که وظیفه حمایت برگ و گل تا خارج شدن از خاک را به عهده دارد. این گیاه سه گان می باشد و تولید بذر نمی کند.

مشخصات گیاه زعفران

آب و هوای مناسب جهت کاشت زعفران:

زعفران گیاهی است گرمسیری و در نقاطی که آب و هوای معتدل داشته و دارای تابستان های گرم و خشک و آفتابی و پاییز و زمستان نسبتا ملایم دارد، به خوبی رشد می کند و می شود در این مناطق کاشت زعفران را انجام داد. لازم به ذکر است که این موضوع ممکن است در همه شرایط صادق نباشد زیرا احتمال دارد گیاه به صورتی با محیط سازگار شود.

چنانچه در همدان که در ردیف شهرهای سردسیری ایران است، زراعت و کاشت زعفران نتایج رضایت بخشی داده است.

پیاز زعفران تابستان فعالیت ندارد، دوره بیداری و فعالیت آن از حدود آبان تا اردیبهشت است و با شروع فصل گرما برگ هایش زرد شده و می خشکد و پیاز به خواب می رود، پس زمین های گرم و خشک جای مناسبی برای کشت زعفران است.

کاشت زعفران در آب و هوای معتدل باید انجام گیرد. در تهیه زمین به منظور کاشت زعفران لازم است توجه و دقت خاصی معمول شود. از مرداد ماه تا مهر ماه می توان به کاشت زعفران اقدام نمود.

خاک مناسب پرورش زعفران :

از آنجایی که پیاز زعفران مدت نسبتا زیادی (۷-۵ سال) در زمین می‌ماند.

خاک زمین باید سبک یا ترکیبی از شن و رس باشد که پیاز بتواند در این مدت علاوه بر تامین مواد غذایی، در مقابل شرایط خاص منطقه‌ای نیز مقاومت نماید.

بنابراین جهت رشد و نمو مناسب گیاه و تولید محصول مرغوب و مطلوب زمینهای حاصلخیز و زهکشی شده بدون درخت با خاک (لومی ، لیمونی ، رسی و شنی) و آهک‌دار که PH آن بین ۸-۷ باشد بر زمینهای شور، فقیر و مرطوب، اسیدی ترجیح داد.

زعفران در زمینهایی که دارای قلوه سنگ یا علفهای هرز یا مواد آلی پوسیده نشده باشد محصول خوبی نمی‌دهد.

مقدار و نوع پیاز زعفران:

مقدار لازم پیاز برای کاشت زعفران در هر هکتار ۲ تن غده می باشد.

پیاز زعفران باید درشت، سالم، بدون زخم، شاداب و عاری از هر نوع بیماری بوده و سن آنها از ۷ سال تجاوز نموده و پوست های اضافی و کپه هر پیاز را جدا می کنند (کپه همان جای ریشه زایی در ته پیاز است که چوب پنبه ای و خشک می باشد).

برای اینکه غده ها پس از کاشت زعفران مورد حمله آفات و امراض قرار نگیرند بهتر است قبل از کاشت با سم ضدعفونی گردد.

اگر در سال هفتم به بعد غده ها بیرون آورده نشوند گیاه ضعیف شده و غده ها پوک می گردند و پس از یکی دو سال به کلی از بین می روند.

در سال هفتم مقدار غده ای که از زمین می توان بیرون آورد ۵ برابر مقدار کشت شده در سال اول است.

پیاز زعفران

تهیه زمین :

در تهیه زمین به منظور کاشت زعفران لازم است توجه و دقت خاصی صورت گیرد.

ابتدا در فرصتهای مناسب در پائیز یا زمستان زمین مورد نظر را شخم عمیق می‌زنند.

درصورتی که شرایط مناسب نبوده یا دسترسی به تراکتور مقدور نباشد می‌توان شخم را در پایان بهار یا اوایل تیرماه نیز انجام داد.

در زراعت مکانیزه زعفران زمین را در پاییز سال قبل از کشت با گاو آهن شخم عمیق می‌زنند.

در بهار پس از قطع بارانهای بهاری خاک را با انجام شخم متوسط ضمن سله شکنی از وجود علفهای هرز پاک می‌کنند.

در مرداد یا شهریور پس از پخش ۸۰-۴۰ تن کود حیوانی و ۲۰۰ کیلوگرم فسفات آمونیوم زمین را به صورت فارو درمی‌آورند و برای کشت آماده می‌کنند.

عملیات کاشت پیاز زعفران:

برای کاشت پیاز زعفران ابتدا چاله‌های یک ردیف را با بیل درمی‌آورند و در داخل هر چاله از ۱۵-۳ پیاز قرار می‌دهند.

عمق کاشت پیاز زعفران ۲۰-۱۵ سانتیمتر در نظر گرفته و در موقع کاشت سر پیازها باید رو به بالا قرار گیرد. پیازها در عمق ۲۰ سانتیمتری در زمستان از سرما و یخبندان و سایر تنشهای محیطی و در تابستان از گرما زدگی مصون می‌مانند.

برای کاشت زعفران ۵-۴ نفر شرکت می‌کنند به این ترتیب که یک نفر با بیل چاله‌ها را درمی‌آورند دو نفر پیازهای قابل کشت را به صورت دسته‌های ۳ تا ۵ یا ۱۵ تائی انتخاب می‌کنند.

نفر چهارم پیازها را در داخل چاله‌ها قرار می‌دهند و بقیه نفرات کار خود را ادامه می‌دهند تا تمام زمین زعفران کاشته شود.

سرانجام سطح مزرعه را که نامسطح شده با بیل یا ماله‌ای که صاف و فشرده می‌سازند تا پیازها به خاک بچسبد.

زمین کشت شده به همین صورت تا موقع آبیاری پائیزه رها می‌شود قبل از آبیاری در حدود ۲۰-۱۰ تن کود حیوانی کاملا پوسیده با بیل در سطح زمین پخش می‌نمایند.

پس از انجام عمل کاشت زعفران روی شیارها را با ماله پوشانده و زراعت ردیفی به نظر می‌رسد.

 

 

 

 

 

 

اندروئید اندرویید مراحل نصب برنامه نویسی اندرویید برنامه نویسی نصب اندرویید اندرویید به زبان ساده اندروید ساده زبن برنامه نویسی ساده اندرویید درآمد با اندرویید اندروئید اندرویید مراحل نصب برنامه نویسی اندرویید برنامه نویسی نصب اندرویید اندرویید به زبان ساده اندروید ساده زبن برنامه نویسی ساده اندرویید درآمد با اندرویید اندروئید اندرویید مراحل نصب برنامه نویسی اندرویید برنامه نویسی نصب اندرویید اندرویید به زبان ساده اندروید ساده زبن برنامه نویسی ساده اندرویید درآمد با اندرویید اندروئید اندرویید مراحل نصب برنامه نویسی اندرویید برنامه نویسی نصب اندرویید اندرویید به زبان ساده اندروید ساده زبن برنامه نویسی ساده اندرویید درآمد با اندرویید درآمد اینترنتی چاقی لاغری مهاجرت ترکیه هتل مقاله درس کنکور درآمد میلیونی خودرو ترفند کامپیوتر پژو پارس روانشناسی کودک آموزش موبایل قیمت دانلود سلامت مقابله راههای استخدام طرح معیشتی یلدا اس ام اس ماهواره فرکانس پول ثروت 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی